Poools

Poools is het jongste label van Sarto Fashion, en is hét modelabel voor eigenzinnige vrouw van nu. Poools bestaat sinds 2000 en is inmiddels verkrijgbaar in Nederland, Duitsland en Canada.

Poools is onderdeel van Sarto Fashion, dat in 1947 is opgericht in ons eigen kikkerlandje. Het bedrijf specialiseerde zich aanvankelijk in gebreide damesmode, en bestaat tegenwoordig uit drie labels: Roberto Sarto, Poools en Anotherwoman. Poools richt zich op de eigenzinnige, stoere vrouw.

De doelstelling van Poools, daar kunnen we kort over zijn: het creëren van dameskleding die bovenal stoer en vrouwelijk is. Anders dan bij de andere labels van Sarto Fashion voert het stoere element de boventoon bij Poools. In een monumentaal klooster in de uiterwaarden van het Nederlandse landschap werkt een enthousiast team dagelijks aan de verfrissende collecties van Poools.

Women only

Een ontwerpteam dat uitsluitend uit vrouwen bestaat. De reden daarachter is eenvoudig: niemand weet beter wat vrouwen belangrijk vinden dan vrouwen zelf. Zo wordt de kleding van dit label, naast de stoere, sexy uitstraling, gekenmerkt door een goede pasvorm en een fijn draagcomfort. Het ontwerpteam van Poools werkt veelvuldig met elastiek en andere comfortabele materialen, waaronder de kleding altijd comfortabel zit, ongeacht het tijdstip van de dag.

Meer dan welk ander merk ook ligt bij Poools de aandacht op de detaillering van de kleding. Een scherp oog en een kritische noot voor imperfecties in de kleding geven de verfijnde, geraffineerde look die zo typerend is voor Poools kleding. Gecombineerd met de stoere, vrouwelijke uitstraling is kleding van Poools uit duizenden te herkennen.

Dit voorjaar introduceert Poools drie kleurenschema’s die je in de hele collectie terugziet. De frisse en levendige tinten staan dit seizoen centraal met blauw, beige en lichtgroen, perfect weerspiegelend de lichtheid en vernieuwing van de lente. 

Poools is één van de zestien merken van La Mode. Lees meer over onze andere merken, La Mode of onze vestigingen in Arnhem en Doesburg.