Olsen2020-04-09T21:13:36+01:00

Olsen

Olsen is een van origine Duits kledingmerk dat zich aanvankelijk richtte op gebreide truien. Die truien waren een schot in de roos; het merk is tegenwoordig verkrijgbaar in meer dan 40 landen.

Olsen zoals we het nu kennen, is opgericht in 1901. Het kleding label importeerde aanvankelijk truien uit het buitenland, waaronder de beroemde ‘P31-trui’, die meer dan een miljoen keer is verkocht. In 1991 vestigt Olsen een onafhankelijk dochterbedrijf in Engeland: Olsen United Kingdom. Vanaf dat moment wint het merk in een rap tempo nieuw terrein: het bedrijf vestigt zich in de daaropvolgende jaren in Canada, Zwitserland, Frankrijk, Polen en Rusland. In 2009 start de modefabrikant met een webshop: daarmee is Olsen definitief een grote speler in de modewereld.

Het is makkelijk te zien waarom Olsen kleding zo’n doorslaand succes is geworden. Vanaf het begin tot nu heeft Olsen een duidelijk doel voor ogen: het maken van ongecompliceerde, comfortabele kleding. De doelgroep: de zelfverzekerde vrouw die graag dicht bij zichzelf en de werkelijkheid blijft. Olsen kleding is een combinatie van klassieke normen en waarden met moderne looks en outfits.

Olsen kleding past bij elke vrouw

Olsen kleding is vormgegeven aan de hand van 5 principes: elk kledingstuk moet zelfverzekerd, sexy, kwalitatief hoogstaand, modern en betrouwbaar zijn. De collecties van Olsen zijn altijd erg gevarieerd, zodat elke vrouw altijd kan slagen. De lijn van Olsen kent naast een uitgebreide collectie truien, blouses, blazers en rokken ook een basic collectie. Zo is er voor elk moment wel een Olsen die bij je past.

Olsen heeft dit voorjaar weer prachtige kleding in de collectie. Zo komt marineblauw veel terug, zowel in effen vesten als gestreepte zomerse truitjes. Ook wordt dit in de collectie veel gecombineerd met de kleur geel, dat een speelse en casual uitstraling geeft. Maar ook tinten als lichtgrijs met lichtblauw komen in de voorjaarscollectie voor, voor een prachtige zomerse look.

Olsen is één van de zestien merken van La Mode. Lees meer over onze andere merken, La Mode of onze vestigingen in Arnhem, Deventer en Doesburg.