Expresso2020-04-09T21:10:19+01:00

Expresso

Nieuw in de collectie van La Mode is de duurzame kleding van het oer-Hollandse modemerk Expresso. De kleding heeft een geheel eigen handschrift en een duidelijke vrouwelijke signatuur. Dat is best logisch: meer dan 70% van de medewerkers van Expresso zijn vrouwen. Want een vrouw weet als geen ander hoe ze een vrouw mooier kan maken.

Per jaar heeft Expresso vier collecties die uit meerdere thema’s bestaan. Ze worden steeds vormgegeven aan de hand van de laatste trends, maar altijd met een eigen twist. De kleding benadrukt vrouwelijkheid en karakter en wordt vervaardigd met hoogwaardige materialen en een scherp oog voor detail. De kleding voelt echter niet alleen goed, het ís ook goed: al in 2004 werd Expresso lid van de Fair Wear Foundation en in 2016 ondertekende het merk het convenant Duurzame kleding en textiel, dat garandeert dat het merk zich inzet voor betere werkomstandigheden en minder milieuvervuiling. Het merendeel van de kleding wordt geproduceerd in Turkije, Macedonië en China, onder eerlijke omstandigheden en zonder dwangarbeid, kinderarbeid en discriminatie.

Duurzame mode

Daarnaast onderneemt Expresso diverse projecten om haar duurzame karakter te onderstrepen. Het merk doet altijd mee aan de Dag van de Duurzaamheid in oktober en de Fashion Revolution Week. Het merk maakt kleding van plastic afval in het kader van het Ocean Plastic Project en produceert een klein deel van haar kleding in Nederland, waar werkzoekenden de kans krijgen om hun talenten in de modebranche door te ontwikkelen.

Met Expresso ga je scherp het voorjaar in, met de strakke lijnen die ook deze collectie weer volop aanwezig zijn. Daarnaast zie je veel comfortabele kleding met een luxe uitstraling, van zomerse truitjes tot wijdere jurken. Met effen pastel kleuren en fleurige patronen kunnen de mooiste outfits worden gecombineerd deze zomer. Kortom; easy en elegant zijn de modetrends van dit voorjaar.

Meer weten over de prachtige kleding van Expresso, of één van onze andere merken? Kom dan langs in onze winkels in Arnhem, Deventer en Doesburg.